Over ons

Collectie Nederlandse Natuurbeelden is een unieke collectie bewegende beelden van de natuur in Nederland en de Nederlandse Antillen. Sinds 2010 verzamelen 11 natuurorganisaties, verenigd in Stichting Natuurbeelden, samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid duizenden bijzondere shots van de natuur. Bestaande, historische natuurfilmpjes worden aangevuld met nieuwe clips, aangeleverd door professionele filmers. Op deze manier wordt de komende jaren in totaal voor 650 uur aan bijzonder beeldmateriaal toegankelijk gemaakt en veiliggesteld voor de toekomst.
De collectie geeft een overzicht van de grote variatie aan landschappen, planten en dieren. De ruwe, ongemonteerde shots zijn bedoeld voor natuurorganisaties, onderwijs- en mediaprofessionals die het materiaal naar eigen inzicht verwerken in diverse communicatie-uitingen. Bekijk en bestel de fragmenten direct. En gebruik de filmpjes in de klas, op het web of voor diverse tv-producties.
 
 
 
 
Collectie Nederlandse Natuurbeelden is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.
 
“Natuurbescherming is belangrijk maar voor veel mensen onzichtbaar werk. Met inspirerend beeldmateriaal kan het grote publiek informatie krijgen over de mooie en bijzondere resultaten van dit werk. Met het project blijft kostbaar beeldmateriaal voor altijd bewaard en beschikbaar. Als loterij steunen wij dit project dan ook graag.” 
Judith Lingeman - Hoofd Goede Doelen